Over Mij

Ik ben Paulien Boogaard, portretschilder. 

 

Als kind hield ik al van portretten maken. Op de basisschool had ik jarenlang woensdagmiddag teken- en schilderles. Lange tijd deed ik er daarna weinig mee - ik studeerde antropologie, leefde en werkte, kreeg kinderen, tot ik een jaar of zes geleden de schilderliefde herontdekte.

 

Ik heb sindsdien les gehad in portretschilderen bij diverse kunstenaars: Jet Violier, Liesbeth van Keulen en Eva van Diepen. Tussendoor heb ik nog model- en portret geboetseerd bij Det Smeets en Anna Hulzink.

 

Ik hou ervan naar gezichten te kijken en te bestuderen wat een gezicht maakt tot wat het is en wat voor uitstraling een persoon heeft. Het is altijd weer een klein wonder als na veel kijken en doen die persoon  opeens te voorschijn komt op het doek.

 

Ik werk graag groot: minimaal 50 x 60 cm, maar liever 70 x 90 of nog groter. Het kan naar model maar ik schilder ook vaak op basis van een foto.

 

Als je geïnteresseerd bent om een portret te laten schilderen neem dan contact met me op. Dan kunnen we bespreken wat je wensen zijn

IMG_5594.JPG
2010 - present
2010 - present